2007-07-15 又係短走青大

通常適合沒有經驗經驗不多人士參加,由會員自發組織、領路的行山、溪澗或露營活動。
版面規則
發起或參與活動前,情先閱讀戶外活動安全管理。發起活動前,請先閱讀活動召集指引

2007-07-15 又係短走青大

文章 #1  未閱讀文章PoP » 2007-07-15, 22:15

樓下運動埸朝早有馬術表演,兩個司儀車輪咁不停講… 煩到死! :evil:

原本今日預咗起身 tune 好個 server,到下午三點零閃去老虎坑游轉水…到頂唔順就提早收工,青大浸潭避避啦!

十二點幾出門口,勁曬!
慢慢行上軍路,結果都係由底濕到上面 :P 見咁熱就唔行古道、改行軍路去。到觀景台見到四疊潭有人,遊繩落到澗即浸。降咗溫繼續上路。

上到去,竟然有人叫我 :roll:
一望,我就唔覺意外囉~ 原來係西域悠民!

悠民今日跟隊行青大,呢隊係三拾徒步。
諗住開完餐慢慢傾,點知我縛住個包唔個幾時跌咗…唯有餓住落水玩,唉!

玩咗無耐就有人叫起程,悠民就話太早,同我留低玩多陣。
跟住三拾徒步行友就清理現埸,有人執住個膠袋問係邊個嘅… 一睇,好熟喎~ 原來係我個包!(嗯~ 好似冇多謝佢 :roll: 唔該晒!希望佢睇到啦)

就係咁,同悠民浸吓吹吓水,玩到五點零撤退。

後話:悠民話而家渮花好正,問各位大佬幾時搞轉南生圍踩車。
頭像
PoP

Re: 2007-07-15 又係短走青大

文章 #2  未閱讀文章水上飛 » 2007-07-16, 15:53

PoP 寫:......
後話:悠民話而家渮花好正,問各位大佬幾時搞轉南生圍踩車。

呢個問題當然是由你們兩個屯門陀地吹雞喇 :lol: ,磨房 Richy 好似都係屯門陀地,由你地三巨頭搞喇,call 埋個上水"阿叔"一齊(上次單車遊北區係上水阿叔帶隊,Richy都有列席),最多我勉為其難試下call 唔call 到單車踩入青藏高原個靚女車手來捧場省下個招牌 :lol: ,玩大D,和磨房合辦南生圍單車觀荷團 :lol: .
頭像
水上飛

文章 #3  未閱讀文章PoP » 2007-07-16, 18:06

呢排勁忙,我要等 8 月至有時間去搞活動…
頭像
PoP

文章 #4  未閱讀文章PoP » 2007-07-17, 13:42

俾人影咗都唔知 :P

原來佢哋行雙青、上山脊、落山景… 咁曬真係幾甘 :P
頭像
PoP

• Similar Topics
    觀看
    最後發表

回到 遊山闖澗