[天氣不穩定‧活動取消] 深圳‧單車閒遊

用單車進行的運動

文章 #16  未閱讀文章PoP » 2009-03-26, 18:22

仲以為你自駕單車… 應該有人退出嘅~ 問題係個天氣,睇咗幾日圖都唔敢講會唔會落大雨 :P
頭像
PoP

文章 #17  未閱讀文章PoP » 2009-03-27, 12:02

水爺,候補成功啦 ;)

今晚睇埋凌晨預報、天氣圖,再決定成唔成行啦~
頭像
PoP

文章 #18  未閱讀文章水上飛 » 2009-03-27, 12:43

PoP 爺, 因天氣問題, 大陸又有冷空氣到, 冷暖空氣打架, 90% 星期日落雨, 甚至打架期間可能有雷暴, 小弟建議 29/3 取消, 另定佳日, 請三思.
1. 楊梅坑在這種天氣下不美麗,
2. 地濕路滑, 且參加者有新手, 這天氣和路況新手不宜(踩開 mb / 100km 那些當然沒問題) - 炒車機會大增, 在外面有什麼揩花整損, 加上溼蠟蠟,還要跋涉回港, 都幾無癮.
3. 因為屬閑遊觀光影相飲食 FB 活動, 淋雨踩車會沒樂趣, 不但難影相, 影的相也不美.
頭像
水上飛

文章 #19  未閱讀文章PoP » 2009-03-27, 23:03

天氣不穩定‧活動取消

睇天氣圖,啱啱處於高、低氣壓爭持位置… 可以係雷暴加狂風大雨、亦可以係密雲間中有陽光~ 都係搏唔過囉!

留待 5 月擇吉再搞吧!
頭像
PoP

文章 #20  未閱讀文章CatFish » 2009-03-28, 16:59

收到...

thanks pop 兄 & 水爺~
CatFish

文章 #21  未閱讀文章水上飛 » 2009-03-31, 14:35

Pop, 今次你個太陽神麻麻地, 剛剛差一日, 29/3 上午北區仍有雨, 即楊梅坑那邊都會有雨, 既然是閒逛不是操車, 所以取消是正確決定, 下午我在南區大潭一帶已沒雨, 星期一更好天 :) . 如 30/3 才是星期日就正哂 :lol: .
頭像
水上飛

文章 #22  未閱讀文章PoP » 2009-04-01, 11:32

今次貓俠唔來, 冇人跳太陽舞 :P
頭像
PoP

上一頁

• Similar Topics
    觀看
    最後發表

回到 單車運動